Drop je dop

door / mrt. 09, 2016

Misschien heb je er al wel eens van gehoord of zelfs al wel eens aan meegespaard: het inzamelen van plastic doppen van flessen voor een goed doel. Er is nu ook een ‘Drop je Dop’ spaaractie bezig voor Iris.

All round ondersteuning

Iris (29 jaar) heeft een hulphond nodig om haar te ondersteunen in haar ADL-vaardigheden (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Zo’n hulphond kan tot zeventig verschillende functies overnemen van mensen die vanwege ziekte of een ongeluk beperkt zijn in hun functioneren. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het aan- en uittrekken van kleding of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Een ADL-hulphond kan zijn baas boodschappen aangeven in de supermarkt en bij de kassa zijn portemonnee pakken. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Hulphonden voorkomen isolement en helpen hun baas om weer zelfstandig deel te nemen aan het dagelijks leven. Drop je dop

27.200.000 doppen

Met een bedrag van €18.000 kan Iris ook een hulphond bekostigen. Voor iedere kilo doppen wordt er 20 cent uitgekeerd. Er moeten in totaal 27.200.000 doppen verzameld worden om de hulphond te krijgen. Tegenwoordig gaat het gelukkig niet meer om alleen maar de doppen, maar om al het plastic materiaal waar een recycle tekentje opstaat (3 pijltjes in een driehoek ♻️) met de symbolen:
  • PP
  • PE
  • Het getal: 5
  • Het getal: 2
Hierdoor kunnen er ook flessen en tonnen ingeleverd worden en wordt het inzamelen sneller en makkelijker! Op de Facebook pagina kan je vinden waar de inleverpunten zijn; zie hiervoor het vastgezette bericht bovenaan de pagina. Daarnaast kan je ook symbolisch doppen droppen: elke gedoneerde euro is 2000 doppen waard! En… Spaar je ook mee?   PS. Wil je na deze actie langer doorsparen? Dat kan voor de KNGF Geleidehonden!

Geef jouw hond wat hij wil

Speciale aanbieding | Ontvang een Welkomstbox vol speeltjes en snacks van topkwaliteit.

Claim aanbieding