Surfwedstrijd voor honden

door / okt. 09, 2015

Relaxte hondjes en hun baasjes hebben heerlijk wat golfjes gepakt op 27 september tijdens de zevende jaarlijkse Surf City Surf Dog surfwedstrijd in Los Angeles, Californië. De honden namen deel in vier verschillende gewichtsklassen en werden beoordeeld op verschillende vaardigheden, waaronder lengte van hun surfritje en het vertrouwen op hun surfboard. Boxer Hanzo, een veteraan wat betreft surfen die voor de zevende keer meedoet, was de publieksfavoriet. Surfwedstrijd

Honden krijgen er geen genoeg van

Baasje Eric Felland zegt: "Het was echt heel erg leuk en we hadden leuke golven. Het was gaaf om te zien hoe het publiek opkwam voor Hanzo. We hebben het enorm naar ons zin gehad!" Shasta, een Shar Pei/Husky mix, deed aan de wedstrijd mee voor de derde keer. Haar baasje Cathy Lawrence zei dat ze aan Shasta kon zien dat ze het enorm naar haar zin had. "Ik zie het aan haar omdat ze bijna alles leuk vindt. Bij sommige honden zie je de spanning in hun lijf en springen ze bijna gelijk van het surfplank af of willen ze er niet meer op. Maar als ze zich gelijk omdraaien en weer terug op het surfplank gaan, dan weet je dat ze het naar hun zin hebben en dat ze zich op hun gemak voelen."

Training

Sommige baasjes hebben lessen gevolgd bij trainers en surfers om hun honden zo goed mogelijk voor te bereiden op de surfwedstrijd. Het trainingsproces neemt veel tijd in beslag. James Wall vertelt: "Als eerste moet de hond van het water houden. Dat is echt heel belangrijk. Het volgende belangrijke punt is balans. Er zijn verschillende manieren waarop je de balans van een hond kan trainen. Wat wij gedaan hebben is de hond meenemen naar een baaitje waar het water kalmer is, haar op een surfplank gezet zodat ze kon wennen aan het krijgen van haar balans. Langzaam maar zeker zijn we dit gaan uitbreiden naar meer golven. En nu staat ze hier!"

Surfwedstrijd Balans houden op de surfplank vergt even wat training! Bron: IB Times

Geef jouw hond wat hij wil

Speciale aanbieding | Ontvang een Welkomstbox vol speeltjes en snacks van topkwaliteit.

Claim aanbieding