10 manieren waarop je hond zegt 'Ik hou van je'

Grappig liefde Lifestyle lijstje

We willen allemaal wel eens weten wat er in dat lieve koppie van onze viervoeter omgaat. Soms kijken ze ons zielig aan, soms blaffen ze vanuit het niets (althans, zo lijkt het) en dan weer komen ze heerlijk bij je liggen. Bepaald gedrag zal wellicht altijd een raadsel blijven, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap van honden communicatie, zijn we een stapje dichterbij het in de kaart brengen hoe onze honden ons duidelijk maken dat ze van ons houden. De signalen zijn soms subtiel, maar als we ze opbreken in verschillende uitingen dan zijn ze er wel degelijk!

1. Direct in je ogen staren

Honden zeggen ik hou van je Volgens Brian Hare, een honden expert, als een hond je in je ogen staart is hij je aan het knuffelen met zijn ogen. Wanneer je hond naar je kijkt terwijl jullie aan het spelen of aan het knuffelen zijn, dan wordt het hormoon oxytocin vrijgemaakt. Dit is hetzelfde hormoon dat er voor zorgt dat ouders met hun baby een band opbouwen. Als je dit wilt uittesten, moet je natuurlijk geen staar-wedstrijd gaan houden. Hij voelt dan heel goed aan dat er iets niet klopt en zal zijn hoofd wegdraaien. In plaats daarvan moet je gewoon normaal oogcontact zoeken tijdens jullie normale routines en bekijk dan eens hoe hij reageert.

2. Gapen als jij ook gaapt

Honden zeggen ik hou van je Gapen werkt aanstekelijk. Maar deze impuls beperkt zich niet alleen tot mensen! Honden gapen ook wanneer zij iemand zien gapen om wie ze geven, omdat ze gefokt zijn om mensen te begrijpen. Een onderzoek heeft gevonden dat mensen na elkaar gaan gapen vanuit empathie. Het is helaas niet mogelijk om te meten of honden ook empathisch zijn, maar het is goed mogelijk dat honden gapen wanneer hun baasje gaapt, omdat er een band tussen hun beide is. Ze gapen namelijk niet zo snel als een vreemde gaapt!

3. Tegen je aan leunen

Honden zeggen ik hou van je Soms leunt een hond tegen een mens omdat hij bang is, omdat hij iets van je wil of omdat hij ergens naar toe wil. Maar het tegen je aan leunen is ook een teken van affectie. Zelfs wanneer je hond tegen je aan leunt vanuit pure angst, dan doet hij dit nog steeds omdat hij jou ziet als iemand die hem kan beschermen en bij wie hij veilig is.

4. Knuffelen na een maaltijd

Honden zeggen ik hou van je Volgens Gregory Berns is het knuffelen na een maaltijd, een sterk signaal dat je hond van je houdt. Honden zijn sterk gemotiveerd om te eten., maar als dit op is, is wat hij er na doet veelzeggend wat hij nog meer belangrijk vindt. Als hij lekker komt knuffelen met je na een maaltijd, dan betekent dit dat hij je erg belangrijk vindt in zijn leven.

5. Gezichtsuitdrukkingen

Honden zeggen ik hou van je Een kwispelende staart is natuurlijk heel leuk en belangrijk, maar gezichtsuitdrukkingen van een hond zijn ook veelzeggend! Een recent onderzoek in Japan liet honden lopen naar hun baasje, een vreemdeling, een hondenspeeltje en een item dat ze niet leuk vonden. Wanneer ze hun baasje zagen, gingen direct hun wenkbrauwen (vooral de linker) omhoog. Wanneer ze een vreemde zagen, was er een stuk minder beweging in het gezicht, al bewoog de rechterwenkbrauw wel meer. Wanneer ze een item zagen wat ze konden en leuk vonden, dan ging hun linkeroor naar achter. Maar wanneer ze een item zagen dat ze niet leuk vonden, dan ging hun rechteroor naar achter. We kunnen dus veel aflezen uit het gezicht van onze honden!

6. Je kalm nakijken als je weggaat

Honden zeggen ik hou van je Sommige mensen denken dat als hun hond heel druk doet wanneer ze zelf weggaan, dit een teken is dat hun hond veel van ze houdt. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs waar te zijn volgens Gregory Berns. Als een hond in paniek raakt als je weggaat, is dit meer een teken dat hij scheidingsangst heeft dan dat hij van je houdt. Als een hond in zijn mand gaat liggen of accepteert dat je weggaat (oftewel: rustig blijft), betekent dit wel dat je hond van je houdt en er op vertrouwt dat je weer terug komt.

7. Tekeer gaan als je terug komt

Honden zeggen ik hou van je We voelen ons allemaal speciaal als we thuiskomen en we worden begroet door onze hond met zijn zwiepende staart, zijn favoriete speeltje en een hoop enthousiast gespring. Het is maar goed dat we dit leuk vinden, want het is een overduidelijke manier van onze honden om ons duidelijk te maken dat ze van ons houden.

8. Slapen in jouw kamer

Honden zeggen ik hou van je Het is eigenlijk onderdeel van een grote controverse: je hond laten slapen op bed. Maar als je hond op je bed wil slapen, zelfs als je dit niet toestaat, dan is dit een teken dat hij van je houdt. Volgens Gregory Berns is dit namelijk een teken van zijn loyaliteit: hij wilt niet gescheiden worden van zijn roedel.

9. Zijn favoriete speeltje komen brengen

Honden zeggen ik hou van je Als je hond zijn favoriete, meest begeerde speeltje komt brengen, betekent dit niet alleen dat hij gewoon wil spelen. Alhoewel het samen willen spelen op zichzelf een teken van affectie is, is het geven van zijn favoriete speeltje een teken dat hij jou ziet als de roedelleider. Hij wllt je plezieren door zijn mooiste bezit aan jou te geven, of dit nou een piepspeeltje is of een versleten frisbee! Hij denkt dat je het net zo leuk zal vinden als hijzelf.

10. Genieten van jouw liefde!

Honden zeggen ik hou van je Hou jij van je hond? Honden voelen dit feilloos aan! Als je je hond geen liefde geeft, dan zal je er ook bar weinig van terug krijgen... Maar geef je ze aandacht, speel je met ze en vertroetel je ze dan is de kans groot dat je een hoop liefde terug krijgt! En voordat je het weet, zijn jullie beste maatjes. Maatjes voor het leven! Bron: Animals & Nature  


Oudere blogs Nieuwe blogs


Laat een reactie achter

Woef! Reacties worden eerst gekeurd vóór plaatsing

x

Earning and redeeming Pootjes

$1
Earns you
5
$1
Redeems to
100

Ways you can earn

  • Product Purchase
  • Refer a friend
  • Share on social media

Learn more about our program

Terug naar boven
x