Word Snuffelbox abonnee

Eerste dock diving trainingsbad van Nederland

Op 19 september 2015 is het eerste officiële Dock Diving trainingsbad van Nederland geopend: Dock49, te Werkendam. Het bad is 14 meter lang en 1,30 meter diep, zo kunnen de honden mooi ver springen. Er is een mooie aanloopsteiger van 12 meter lang waarbij ze van 60 centimeter hoog het bad in springen, waar zo'n 100.000 liter water in zit.
Arie Konings, eigenaar van de hondenschool in Werkendam, vond het tijd worden voor een officieel plekje voor wedstrijden en trainingen van het Dock Diven, want die was er in Nederland nog niet. "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het dan gelukkig toch gelukt", verzucht de gespannen Arie. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=9pIKFFSr6Ug[/embed] Het NK bij Animal Event

Europese kampioenschappen

Tijdens de officiële opening zaterdagochtend waren ongeveer veertig mensen en een vijftiental honden aanwezig. "Het is een hele officiële sport, in Duitsland vinden binnenkort zelfs de Europese kampioenschappen plaats", vertelt de eigenaar van de Nederlands kampioen verspringen. "Onze hond springt zo'n 6,10 meter ver", zegt de trotse eigenaar.

Drie onderdelen

Binnen het Dock Diven zijn drie verschillende onderdelen te onderscheiden. Namelijk het Big Air, Extreme Vertical en Speed Retrieve. Bij Big Air gaat het erom dat de hond zo ver mogelijk het water in springt. De lengte van de sprong wordt gemeten daar waar de staartaanzet van de hond het water raakt. Dat is een precies werkje waar gelukkig mooie apparatuur voor is. [caption id="attachment_747" align="aligncenter" width="2048"]Dock diven extreme vertical Dock Diven: Extreme Vertical[/caption] Bij Extreme Vertical Hangt er een dummy in de lucht en moeten de honden deze uit de lucht springen. Deze hangt op 2,5 meter vanaf het dock. De uitdaging hier zit hem in de hoogte: de dummy wordt steeds een beetje hoger gehangen. De handler van de hond mag per sprong kiezen of de dummy 5 of 10 centimer hoger gehangen wordt. Maar... mist de hond de dummy 2x achter elkaar? Dan ben je klaar. Er komt dus enige berekendheid bij kijken. Het Nederlands Record staat op 1,90 meter, maar is tijdens de opening verbroken met 2,10 meter. [caption id="attachment_748" align="aligncenter" width="2048"]Dock Diven speed retrieve Dock Diven: Speed Retrieve[/caption] Tot slot is er Speed Retrieve. Hierbij hangt de dummy aan het einde van het bad, net boven het water. De hond start op 17 meter van de dummy. De hond moet zo snel mogelijk de dummy apporteren. De hond die het snelste de dummy te pakken heeft, heeft gewonnen! In Amerika is er sinds kort nog een vierde onderdeel: Air Retrieve. Dit is een soort combinatie tussen Big Air en Extreme Vertical. Hierbij hangt de dummy op een vaste hoogte in de lucht, maar wordt de afstand vanaf het dock steeds iets groter gemaakt. Zodoende wordt de lengte van de sprong steeds groter.
Voor meer informatie over het trainingsbad: Dog Sports Events Bron: Omroep Brabant  

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd